Pomieszczenia: Hol / Przedpokój

Zobacz galerię inspiracji - Hol / Przedpokój

Salon z jadalnią

Po prawej stronie od wejścia ustawiliśmy pojemny barek. Naprzeciw niego stanął stół z podobającymi się Państwu krzesłami, który oświetlają proste w formie, skandynawskie lampy. Tuż obok zaprojektowaliśmy pojemny, ale bardzo lekki regał z regulowaną wysokością półek. Zawisło tam również lustro, które optycznie powiększy przestrzeń.
Drugą część salonu stanowi strefa relaksu, a więc wygodna sofa z funkcją spania w kolorze ciemnej oliwki oraz fotel w energetyzującym odcieniu musztardowym. Za sofą jako element dekoracyjny oraz ocieplający wnętrze, umieściliśmy na ścianie drewniane kantówki. Tę część salonu doświetliliśmy również punktowo.

Inne zdjęcia w projekcie

Biała kuchnia z drewnianym blatem

Zgodnie z ustaleniami rządzi tutaj biel i drewno. Od lewej strony mamy wysoką lodówkę do zabudowy, zmywarkę 45 cm, ponieważ w innym przypadku nie zmieścilibyśmy się z wszystkimi elementami, na których klientowi zależało. Następnie zlew, płytę grzewczą oraz otwartą szafkę z wysuwanymi ściereczkami.
W narożnikach zaplanowaliśmy magic-corner.
Po drugiej stronie umieściliśmy szufladę na kosze. Szafki wiszące w całości przeznaczone są na przechowywanie. Kuchnię doświetliliśmy tubami.

Inne zdjęcia w projekcie

Sypialnia z drewnianym łóżkiem

Zaprojektowaliśmy tutaj bardzo pojemną szafę. Naprzeciwko niej umieściliśmy lekko wyglądające, drewniane łóżko ze skrzynią i podnoszonym stelażem. Użyte już w salonie kantówki, posłużą tutaj jako jego zagłówek.
Po bokach łóżka stanęły szafki nocne w oliwkowym kolorze, korespondującym ze ścianą. Po prawej stronie umieściliśmy natomiast niski regał oraz duże lustro w białej ramie.
Mocnym akcentem kolorystycznym są tutaj musztardowe zasłony.

Inne zdjęcia w projekcie

Pokój w przyszłości dziecięcy

Zaprojektowaliśmy w nim takie podstawowe elementy jak łóżko, szafę oraz komodę. W miejsce łóżeczka można wstawić później biurko. Ze względu na to, że pokój mimo wszystko jest bardzo wąski, dostawkę do łóżka zaproponowaliśmy tylko w tym drugim pokoju.
Postawiliśmy tutaj na jasne barwy z domieszką zieleni. Na ścianie przy łóżeczku mamy kolorową, wielkoformatową naklejkę ze zwierzątkami, natomiast na komodzie można umieścić przewijak.

Inne zdjęcia w projekcie

Pokój wielofunkcyjny z biurkiem

Jest to ostatni pokój, postawiliśmy w nim na neutralność. Zaprojektowaliśmy w nim szafę, komodę, biurko z regulacją wysokości oraz łóżko z pojemnikiem na materac. Ocieplającym elementem są tutaj drewniane kantówki, pokrywające część ściany oraz sufitu.
Pokój doświetlają tuby, a biurko skandynawska lampa.

Inne zdjęcia w projekcie

Łazienka z wanną

Postawiliśmy tutaj na 3 rodzaje płytek. Funkcję dekoracyjną pełnią przede wszystkim oliwkowe płytki ułożone w jodełkę na ścianie przy obudowanej wannie ze składanym parawanem nawannowym. Pomieszczenie ociepliliśmy płytkami drewnopodobnymi, natomiast aby całość pozostała odpowiednio wyważona, dodaliśmy gładkie, duże, białe płytki.
Po prawej stronie stanął kosz na bieliznę oraz wieszaki na ręczniki.
Nad pralką zaprojektowaliśmy pojemną szafkę, obok której mamy umywalkę oraz duże lustro klejone z matą grzejną, które optycznie powiększa całą przestrzeń.
Obniżyliśmy tutaj sufit, w którym umieściliśmy wpustowe oczka oświetlające pomieszczenie.

Inne zdjęcia w projekcie

Mała, biała toaleta

Głównym elementem ozdobnym są tutaj oliwkowe płytki, użyte również na ścianie w łazience. Ze względu na niewielki rozmiar pomieszczenia, resztę ścian pokryliśmy białymi kaflami.
Elementem drewnopodobnym jest tutaj otwarta półka między Gebertem a szafką na przechowywanie.
Uroku dodają 3 ozdobne lusterka wiszące na jednej ze ścian.

Inne zdjęcia w projekcie

Przedpokój z białą szafą

W przedpokoju stanęła pojemna szafa przesuwna, w której sugerujemy również ukryć szafkę na kable od internetu. Jeden z frontów pełni rolę lustra.
Na froncie "szafki" do szachtu umieściliśmy wieszaki na odzież wierzchnią, a obok zaplanowaliśmy wysoką szafkę na buty, która jednocześnie pełni funkcję konsolki.
Na podłodze postawiliśmy na przemazane płytki w kolorze szarości.
Dalszą część komunikacji wypełniliśmy planowanymi wcześniej szafami na zamówienie. W mniejszej szafie z jednym niższym modułem wbudowaliśmy kuwetę - otwór dla zwierzaków znajduje się na boku szafki, natomiast od przodu będzie do niej dostęp po otwarciu frontu. Część komunikacyjną doświetliliśmy tubami punktowymi.

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Salon z jadalnią

Całość jest spójna poprzez użycie podobnej kolorystyki oraz zastosowaniu lameli, które w subtelny sposób pojawiają się we wnętrzu i dodają nowoczesnego wyrazu. Większość mebli jest na nóżkach lub są podwieszone z tego względu, żeby robot sprzątający mógł się dostać w każdy zakamarek. Drzwi do kuchni z ukrytą kasetą dodatkowo zamaskowaliśmy, używając na skrzydle tego samego koloru co na ścianie.

Inne zdjęcia w projekcie

Kuchnia z białym blatem

Udało nam się wydzielić kuchnię od części salonu za pomocą ściany. Kuchnia o niewielkiej powierzchni, ale udało się wygospodarować miejsce na wymarzoną lodówkę side by side oraz sporo miejsca do przygotowywania posiłków. Fronty dolne mają minimalistyczne frezowania, za pomocą których wygonie można otworzyć szafkę, szufladę. Szafki górne otwieramy za pomocą Tip-On, pod którymi ukryty jest Led doświetlający blat roboczy.

Inne zdjęcia w projekcie

Sypialnia z niebieską tapetą

W sypialni jak i w korytarzu znajduje się pojemna szafa z drzwiami przesuwnymi oraz z 1 frontem lustrzanym. Nie mogło w tym wnętrzu zabraknąć lameli, które razem z tapetą tworzą niebanalną kompozycję za łóżkiem. Tapeta z motywem akwareli idealnie przenika w biel sufitu. Nad szafkami wiszącymi przy łóżku znajdują się czarne kinkiety.

Inne zdjęcia w projekcie

Gabinet z niebieską sofą

Wnętrze podzieliliśmy na dwie strefy: relaksu i pracy za pomocą kolorów. W jaśniejszej części przy oknie umieściliśmy wygodne biurko do pracy z dodatkowym oświetleniem. Między szafą a oknem znajduje się wnęka na odkurzacz typu Dyson. Ażurowy regał przy biurku pełni dwie role w tym wnętrzu: oddziela dwie strefy od siebie, a także jest miejscem na przechowywanie np. książek. Przeważa tu wysmakowana kolorystyka szarości, beżów, drewna oraz granatu. Sofa z funkcją spania w eleganckim odcieniu granatu dopełnia tę przestrzeń. Nad nią znajdują się dodatkowe wiszące szafki z frontami stylizowanymi na modne lamelki. Nad drzwiami jak i na ścianie TV uzyskaliśmy podobny efekt przy użyciu gotowych paneli ściennych.

Inne zdjęcia w projekcie

Jasna łazienka z prysznicem

W łazience użyto dwóch rodzajów płytek: ciemniejszych na stelażu podtynkowym i jasnych w pozostałej części. Dzięki temu zabudowa nad stelażem podtynkowym i płytki poniżej tworzą ciemniejszą płaszczyznę. Na froncie po lewej stronie zabudowy meblowej jest podobne rozwiązanie inspirowane lamelami. Dominuje tu szarość, beż oraz czerń z butelkową zielenią jako akcenty kolorystyczne.

Inne zdjęcia w projekcie

Korytarz z dużą szafą z lustrami na froncie

W korytarzu znajduje się duża pojemna szafa z drzwiami przesuwnymi oraz z lustrem na froncie, które optycznie powiększa przestrzeń. Na ścianie naprzeciwko szafy położona jest tapeta, która swoją kolorystyką nawiązuje do całości mieszkania. Szafę rozdzielaczową do ogrzewania podłogowego ukryliśmy pod konsolą, na której można odłożyć klucze. Jest także miejsce na odwieszenie kurtki, płaszcza.

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Pokój dzienny

Pomieszczenie: Salon Styl: Loftowy, Nowoczesny
Inne zdjęcia w projekcie

Salon strefa relaksu

Inne zdjęcia w projekcie

Salon strefa z telewizorem

Pomieszczenie: Salon, Salon w mieszkaniu Styl: Loftowy, Nowoczesny
Inne zdjęcia w projekcie

Kuchnia w kształcie litery U

Inne zdjęcia w projekcie

Jadalnia

Inne zdjęcia w projekcie

Łazienka w ciepłej kolorystyce

Inne zdjęcia w projekcie

Łazienka

Inne zdjęcia w projekcie

Łazienka

Pomieszczenie: Łazienka, Łazienka mała Styl: Nowoczesny
Inne zdjęcia w projekcie

Pomieszczenie: Styl:
Inne zdjęcia w projekcie

Pomieszczenie: Styl:
Inne zdjęcia w projekcie

Pomieszczenie: Styl:
Inne zdjęcia w projekcie

Sypialni z panelami akustycznymi na ścianie.

Świetny sposób na wyciszenie sąsiadów ;)

Inne zdjęcia w projekcie

Korytarz z drzwiami ukrytymi

Pomieszczenie: Hol / Przedpokój Styl: Nowoczesny
Inne zdjęcia w projekcie

Pojemna szafa w korytarzu z miejscem na pralkę i suszarkę.

Inne zdjęcia w projekcie

Biuro

Pomieszczenie: Biuro, Biuro domowe Styl: Loftowy
Inne zdjęcia w projekcie

Piękna tapeta w korytarzu

Pomieszczenie: Hol / Przedpokój Styl: Nowoczesny
Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Salon z jadalnią

W salonie zabudowa TV została wykonana z płyty lakierowanej, jaśniejsze szare fronty mają frezy, otwarte półki są szklane i posiadają oświetlenie profilami ledowymi. Za strefą wypoczynku znajduje się stół z białymi krzesłami. Za stołem znajdują się drzwi z przeszkleniem w kolorze czarnym prowadzące do biblioteki.

Inne zdjęcia w projekcie

Kuchnia z wyspą

W kuchni użyliśmy laminat drewnopodobny. Fronty otwierają się poprzez listwy korytkowe.
Na blacie zastosowaliśmy spiek kwarcowy. Między szafkami kuchennymi znajduje się szkło matowe, szare, Lacobel. Również na ścianie, gdzie znajduje się wyspa i zabudowa użyliśmy tego samego szkła. Nad wyspą znajdują się półki wiszące wykonane z profili metalowych.

Inne zdjęcia w projekcie

Łazienka z wanną i prysznicem

W łazience użyliśmy płytki imitujące kamień, nad geberitem zaprojektowaliśmy szafkę z frontami lustrzanymi. Została dobudowana ścianka oddzielająca prysznic od wysokiej zabudowy meblowej. W łazience jest dużo punktów świetlnych: profile led nad i pod lustrem, profil led nad prysznicem, kinkiety doświetlające twarz, lampy wiszące dekoracyjne.

Inne zdjęcia w projekcie

Sypialnia z dużą podświetloną szafą

W sypialni zastosowaliśmy płyty laminowane, lustra i meble tapicerowane. Znajduje się też duża szafa z przeszklonymi frontami i z podświetleniem.

Inne zdjęcia w projekcie

Sypialnia z toaletką

Druga sypialnia jest jaśniejsza niż reszta mieszkania. Znajduje się w niej biała szafa ze szklanymi frontami osadzonymi w złote profile. Znajduje się też toaletka, w której lustro zostało doświetlone profilami led i oświetleniem górnym.

Inne zdjęcia w projekcie

Korytarz z dużymi lustrami

W korytarzu znajdują się dwa duże lustra klejone, które optycznie powiększają przestrzeń, jedno lustro oświetlone jest dekoracyjną lampą wiszącą, drugie profilem led na suficie. Do tego dwa nowoczesne kinkiety. Dodaliśmy wolnostojącą pufę.

Inne zdjęcia w projekcie

Salon

Inne zdjęcia w projekcie

Salon

Inne zdjęcia w projekcie

Zabudowa rtv

Inne zdjęcia w projekcie

Jadalnia

Inne zdjęcia w projekcie

Kuchnia

Inne zdjęcia w projekcie

Kuchnia

Inne zdjęcia w projekcie

Kuchnia

Inne zdjęcia w projekcie

WC

Inne zdjęcia w projekcie

WC

Inne zdjęcia w projekcie

Korytarz na piętrze

Inne zdjęcia w projekcie

Wiatrołap

Inne zdjęcia w projekcie

Wiatrołap

Inne zdjęcia w projekcie

salon z kominkiem M_94 ZŁOTE REFLEKSY

w jasnym i przestronnym salonie uwagę przykuwa kominek narożny widoczny od samego wejścia
na ścianie obok umieszczono dużą dekorację z motywem miłorzębu, która swym złotym kolorem nawiązuje do głównego motywu projektu

Inne zdjęcia w projekcie

jadalnia M_94 ZŁOTE REFLEKSY

dzięki wyburzeniu ściany między kuchnią a jadalnią ta druga zyskała nie tylko więcej przestrzeni, ale i światła słonecznego

Inne zdjęcia w projekcie

salon M_94 ZŁOTE REFLEKSY

ściana medialna została zaplanowana zgodnie z zasadą złotego podziału;
na wysuniętej części umieszczono telewizor, natomiast węższa i cofnięta ścianka pokryta jest tapetą imitującą tkaninę, która przechodzi na sąsiednią ścianę tworząc kąt dla roślin
szafki umieszczone są na podeście wykonanym z kamienia, który pojawia się również jako blat kuchenny i wykończenie kominka

Inne zdjęcia w projekcie

kuchnia M_94 ZŁOTE REFLEKSY

centralną częścią kuchni jest wyspa, która pozwala tętnić kuchni właściwym jej życiem

Inne zdjęcia w projekcie

kuchnia M_94 ZŁOTE REFLEKSY

dekoracyjna mozaika ścienna nadaje kuchni ekskluzywny charakter

Inne zdjęcia w projekcie

przedpokój M_94 ZŁOTE REFLEKSY

dekoracyjne połączenie luster, złotych listew i lakierowanych paneli wprowadza powtarzane jest w pozostałych pomieszczeniach tworząc konsekwentne, spójne wnętrze

Inne zdjęcia w projekcie

toaleta M_94 ZŁOTE REFLEKSY

łazienka kontynuuje kompozycję kolorystyczną pozostałych pomieszczeń
fototapeta stanowi ciekawy element na długiej, nie wykorzystanej na sprzęty ścianie

Inne zdjęcia w projekcie

Molko Matylda Jandy Pomieszczenie: Styl:
Inne zdjęcia w projekcie

Molko Matylda Jandy Pomieszczenie: Styl:
Inne zdjęcia w projekcie

Molko Matylda Jandy Pomieszczenie: Styl:
Inne zdjęcia w projekcie

Molko Matylda Jandy Pomieszczenie: Styl:
Inne zdjęcia w projekcie

Molko Matylda Jandy Pomieszczenie: Styl:
Inne zdjęcia w projekcie

Molko Matylda Jandy Pomieszczenie: Styl:
Inne zdjęcia w projekcie

Molko Matylda Jandy Pomieszczenie: Styl:
Inne zdjęcia w projekcie

Molko Matylda Jandy Pomieszczenie: Styl:
Inne zdjęcia w projekcie

Molko Matylda Jandy Pomieszczenie: Styl:
Inne zdjęcia w projekcie

Molko Matylda Jandy Pomieszczenie: Styl:
Inne zdjęcia w projekcie

Molko Matylda Jandy Pomieszczenie: Styl:
Inne zdjęcia w projekcie

Molko Matylda Jandy Pomieszczenie: Styl:
Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie

Inne zdjęcia w projekcie