Polska zajmuje 4 miejsce na świecie pod względem produkcji jabłek. Ten aromatycznie pachnący owoc możesz wykorzystać nie tylko jako dodatek do jarzynowej sałatki lub kompotu z suszu, ale również jako dekorację na stół. Usuń szypułkę i zrób małą dziurkę w jabłku, w której umieścisz świeczkę.

Każdy wie ile przyjemności sprawia dekorowanie pierniczków na Święta. Ręcznie zdobione przysmaki wykorzystać możesz dekorując stół z bawełnianymi serwetkami, a resztę powiesić na choince lub wieńcu. Jeśli podczas produkcji pierników ich ilość Cię zaskoczyła, po wystygnięciu włóż je do szklanego słoika i szczelnie zamknij. Postaw je na półce i wykorzystuj w okresie zimowym jako przekąska do ciepłego mleka. Pycha!

Zapach cytrusów towarzyszy nam każdego roku w okresie zimowym. Łatwą ozdobą są pomarańcze z goździkami, które możesz ułożyć na szklanej paterze marki Cellbes z jabłkami.

 

Na tle beżu i czerwieni pięknie prezentują się zielone dodatki. Postaw na te pochodzące z osiedlowego warzywniaka. Karbowane liście jarmużu ozdobią świeczniki z jabłek. Brukselka poukładana w kilku miejscach na stole nie tylko będzie naturalną ozdobą, ale też zdrową przekąską. To zielona bomba witaminowa bogata m.in w wit. A, B1, B2, B5, B6, C, E.

 

Z jutowego sznurka i zielonych gałązek choinki wykonasz w prosty sposób efektowne obrączki na serwetki dla Twoich gości. Na stole rozłóż czerwone, pachnące jabłka i brązowe orzechy włoskie.